A Travellerspoint blog

Tamarin

Het zuiden van Mauritius

semi-overcast 30 °C
View Honeymoon on frankm's travel map.

Mauritius, Tamarin

De huurauto, een antraciet grijze Suzuki Alto, stond bij Hertz op ons te wachten. Het is niet groot en erg basic maar na het neerklappen van de achterbank en het verwijderen van de hoedenplank paste alles er keurig in. We liepen samen nog even de auto rond voor de krasjes en deukjes, kregen nog de laatste instructies en een geel wasco krijtje. Standaard procedure hier op Mauritius, later begreep ik waarom. Als je hier een aanrijding krijgt is het voor de politie van belang waar de voertuigen zich precies bevonden, daarvoor gebruik je dit krijtje. En dat het weleens voorkomt geloof ik direct, de wegen zijn erg smal en die Mauritianen rijden het liefst middenop.
De I-phone met Maps.me tegen de vooruit geplakt, airco aan en gaan. Onze eerst volgende bestemming is Tamarin aan de westkust. Qua afstand kan je alles in een dag op het eiland halen maar als je een gemiddelde tussen de 30 en 40 km/uur haalt is dat netjes. We hebben de tijd dus stappen hier en daar wel even uit voor een fotomomentje. We rijden de caostal road naar het zuidwesten. Bij Le Morne, een enorme puist waar we omheen rijden, worden de luxe resort afgewisseld door public beaches. Hier wordt veel gekitesurft. We rijden nog een stuk de berg op in het Blach River reservaat. Rond 5 uur 's middags bereiken we Chez Jacques, een B&B helemaal in het oranje. Het ontvangst door Tom is hartelijk, van een andere Mauritiaan krijgen de tip om bij en klein Italiaans restaurantje te gaan eten, maar helaas als we daar aankomen is het gesloten, Claudine is er niet. Dicht bij Chez Jacques zit nog een andere Italiaan, waar we prima hebben gegeten. Voor het boeken van een trip om te zwemmen met dolfijnen voor de volgende dag zijn we te laat, dus dat doen we dan een dag later, de volgende dag een rondje toeren in de buurt.
We rijden die ochtend de zelfde route de berg op als de dag daarvoor. Er zijn af en toe wat regen buien en het zicht bij de
Georges van de Black River valt wat tegen. We bezoeken de must see van Mauritius, the Seven Coloured World. Over het algemeen zijn de wegen in Mauritius smal maar goed. Nou voor het geld wat ze hier binnen krijgen kunnen ze wel wat besteden aan de infrastructuur binnen deze attractie. Veel toeristen hier en we horen voor het eerst sinds een week Nederlands.
Door naar het Grand Bassain. Nou dan weet je niet wat je ziet. Nu is het rustig maar je ziet hoe druk het hier kan zijn op deze heilige plaats voor Hindoes. Enorme parkeergelegenheid en op de wegen er naar toe heel veel ruimte voor prosessies.
Dan naar Curepipe, Mark Twaine, heeft hier eens van gezegd dat dit het lelijkste stad is waar hij is geweest. Nou kan ik mij daar iets bij voorstellen als je bij slecht weer aan de verkeerde kant binnen komt. Wij zochten een eetgelegenheid en als er ergens een bus Chinezen wordt uitgeladen en we die volgen komen op een verrassend mooie locatie terecht. Dan proberen Curepipe uit te komen met een navigatie die de kortste weg wel heel letterlijk neemt. We rijden door de kleinste straatjes en steegjes en komen uiteindelijk weer op een hoofdweg uit.
De volgende dag, donderdag 26 februari, gaan we zwemmen met dolfijnen. Om 8 uur worden naar het strand gebracht en verenigd met andere boekers voor de boottocht. We gaan met 18 personen op de speedboot met 2 maal 115 pk richting het open water. Je ziet al duidelijk waar we heen moeten, 20 tot 30 andere speedboten bij elkaar. Nu is de truc van de schipper in te schatten waar een groep met dolfijnen heen zwemt en dan op tijd al je gasten het water in te krijgen. De definitie van zwemmen met dolfijnen wordt hier wel heel ruim genomen. Inderdaad je ziet ze voorbij komen, grappig. Olga ervaart de 2e duik heel anders, een prikkelende sensatie. Zwemmen met kwallen en als mazzel hebt zie ook nog een dolfijn voorbij komen. Na nog 2 mogelijkheden tot een duik laten we dolfijnen achter ons en varen volgas naar het zuiden naar Benitiers Island.
Binnen het rif voor de kust wordt de boot stil gelegd en gaan we snorkelen. Op het eiland krijgen vrije tijd voor een wandeling en maakt de crew ondertussen de BBQ klaar. Aan het strand probeert iedereen van alles te verkopen maar op een heel vriendelijke manier, allemaal even vriendelijk en totaal niet opdringerig. Het eten is fantastisch op de terugweg nog een keertje snorkelen en dat was weer een heerlijk dagje op het water. Bij ons B&B kunnen we nog gebruik maken van onze kamer om op te frissen en gaan op weg naar Grand Baie.

Posted by frankm 04:35 Archived in Mauritius

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint